Beste lezers,

Deze maand staan niet zozeer de ambachtelijk gemaakte producten in het nieuws, maar nieuws en evenementen. Vrijkaartjes, buitenkansjes, betrokken en geïnspireerde studenten en de bimmetjesregen geven de nieuwsbrief van deze maand vooral een heel cultureel tintje. Veel leesplezier ermee!

Met warme, ambachtelijke groeten,

Het Boschveld Ambachtcentrum.

 

---
ENCOUNTER#3

ENCOUNTER#3

Wanneer heb je voor het laatst een onbekende aangeraakt? Kun je de laatste omhelzing van je ouders nog voelen? Ken je dat, dat iemand te dicht bij je staat? Heb je op je lichaam een litteken van een eerdere ontmoeting?

Deze vragen komen voort uit mijn werk als kostuumontwerper; ik ontwerp en maak theaterkostuums. Dat is ook waarom ik mij heb aangesloten bij het BAC.

Naast mijn werk als kostuumontwerper verricht ik ook onderzoek naar specifieke kenmerken van het werk als kostuumontwerper. Voor een kostuumontwerper is het fysieke contact tussen mensen een essentieel onderdeel van het vak. Ik meet lichamen op of pas kostuums aan. Daarbij raak ik anderen aan.

In samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heb ik Encounter#3 ontwikkeld. Dit is een onderzoek naar de ervaring van fysiek contact binnen een abstracte context. Het heeft de vorm van een performance.

Van 24-11 t/m 28-11 is deze performance ENCOUNTER#3 te bezoeken in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch in het kader van het project Reinventing Happiness/ Bosch Geluk

http://reinventinghappiness.nl/bosch-geluk/joost-van-wijmen/

Meer lezen...

---
Black and Blond

Black and Blond

Lieve vrienden, familie, collega’s en BAC-relaties,

Jullie zijn wederom van harte uitgenodigd voor de grote Black&Blond kledingverkoop van Sanne Reichert, Nele Notten en mij. De mooie grote ruimte van het bedrijf Kleefkracht is voor anderhalve dag een enorme ‘winkel’ voor tweedehands, nieuwe en bijna nieuwe kleding en schoenen.

Voor weinig geld kun je bij ons de mooiste en leukste dingen passen en kopen, thee en koffie drinken, koekjes en nootjes eten of aan fijn glas wijn nippen. Daarnaast is het altijd enorm gezellig bij ons. Komt allen af en zegt het voort!

Dank en groet,
Sanne, Nele en Bernadette

Vrijdag 16 oktober van 17- 23 uur
Zaterdag 17 oktober van 11-17 uur
‘Kleefkracht’, Parallelweg 30 Den Bosch 

Meer lezen...

---
'Nieuw' ontwerp BAC-gebouw

'Nieuw' ontwerp BAC-gebouw

Studenten van het Koning Willem 1 College ontwerpen 'nieuw' BAC-gebouw Studenten van het mbo 'Theater van de Techniek' hebben de fictieve opdracht afgerond waarin ze in een gedegen plan hebben laten zien hoe ons pand er aantrekkelijker en klaar voor de toekomst uit kan zien. Laura Menke, Monika Kudla en Umit Koca hebben de afgelopen maanden samen met hun mentor …

Meer lezen...

---
bimmetjesregen

Bimmetjesregen

Elke huurder van de BIM wordt om de vijf jaar beloond met een Bimmetje. Deze met de hand door Cor Unum vervaardigde vazen kwamen dit jaar in groten getale naar ons toe. Fer Wijnmalen: 10 jaar, Jan van Hees: 15 jaar, Tom van der Zandt: 15 jaar en Ben Bucx: 5 jaar (maar huurde vorige eeuw ook al een ruimte!) …

Meer lezen...

---

Deze nieuwsbrief is verstuurd aan de deelnemers van de vereniging, aan hun relaties en andere belangstellenden die zich hiervoor hebben aangemeld. We hopen je er een plezier mee te doen.

Zijn je gegevens niet correct? Dan kun je zelf je gegevens aanpassen. Wil je de updates niet langer ontvangen? Dan kun je je hier uitschrijven. Voor andere vragen kun je ons een e-mail sturen, gewoon door op beantwoorden (of reply) te klikken.

Heb je deze mail doorgestuurd gekregen en wil je je nu zelf aanmelden om altijd automatisch, direct de updates te ontvangen? Klik dan hier of op de button!