Skip to content
EllenWillink-Portfolio-5
EllenWillink-Portfolio-3
EllenWillink-Portfolio-1

Ellen Willink

Tassen ( Upcycling) ontwerpen en produceren in eigen atelier, workshops op maat, ontwerpen  van speciale fashionable items.

Hippe duurzame tassen handgemaakt van gerecycled materiaal!

Is ons oude reclame materiaal als relatie geschenk te hergebruiken? Sinds 1997 is Ellen Willink als mode ontwerpster actief. Lang voordat de woorden ‘slow fashion’ en ‘duurzaam’ hip werden, werkte Ellen al volgens deze principes. Haar reputatie leidde tot een project om reclame banners van gemeente ‘s-Hertogenbosch te verwerken tot tassen voor de wijkbewoners. In de productie kregen lokale vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de kans zich weer productief te laten gelden. Dit was de basis voor een nieuwe werkwijze onder het label “Tas met boodschap”. Materialen die eerst iemands anders boodschap hebben uitgedragen, werden om gezet tot hippe shopper tassen. Het concept nam een vogelvlucht.

Reclamebureau’s, merk specialisten, maar ook non-profit organisaties en lokale overheden laten hun oude banners, bedrijfskleding en ander promotie materiaal door Ellen recyclen als originele nieuwe relatiegeschenken of gebruiksvoorwerpen. Ellen Willink heeft een groot assortiment ontwerpen klaar liggen. Een tasje vraagt immers om meer dan twee panelen en een rits. Het zijn de uitgekiende slimmigheden waarin de ontwerpen van Ellen Willink zich onderscheid van de massa. Unieke ontwerpen voor unieke producten voor een unieke organisatie of merk: het uwe.

In het atelier werken stagiaires samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen aan de productie. Ook werkt Ellen samen met andere sociale naaiateliers in het land.

Tags
_

Duurzaam
Workshop
Upcycling
Slowfashion
Hergebruik
Socialondernemer
Shopper

Bekijk mijn werk

Bekijk de pagina van