‘Nieuw’ ontwerp BAC-gebouw

Studenten van het Koning Willem 1 College ontwerpen ‘nieuw’ BAC-gebouw

Studenten van het mbo ‘Theater van de Techniek’ hebben de fictieve opdracht afgerond waarin ze in een gedegen plan hebben laten zien hoe ons pand er aantrekkelijker en klaar voor de toekomst uit kan zien.

Laura Menke, Monika Kudla en Umit Koca hebben de afgelopen maanden samen met hun mentor en begeleider Maarten Hulsenboom hard gewerkt om tot een uitgewerkt plan te komen voor het revitaliseren van de Parallelweg 30.

Uitgangspunt hierin was dat compleet slopen en nieuwbouw geen optie is, maar er gekeken moest worden naar een mooi compromis tussen behouden wat goed is en vernieuwen wat nodig.

Iedereen die het gebouw kent, weet dat het bestaat uit verschillende delen, gebouwd in verschillende tijden en elk met eigen karakteristieke eigenschappen, waardoor veel rekening gehouden moest worden met bestaande structuren van al deze verschillende panden. Aangevuld met een enorme waslijst van een ‘programma van eisen en wensen’ van onze kant, bleek het een lastige klus.

De studenten zijn er in geslaagd om een aantrekkelijk, ietwat pragmatisch ontwerp te maken waarin een aantal elementen sterk naar voren komen, zoals een multifunctionele gemeenschappelijke expositieruimte, aantrekkelijke en herkenbare ingangen aan alle zijden, betere zichtbaarheid vanaf de aanrijdroutes, logischere logistiek en routing, meer licht en meer zichtbaarheid van bedrijvigheid in de ruimtes.

Wij danken het Koning Willem 1 College en de studenten voor hun inzet.

Mocht je meer willen weten van dit project, neem dan contact op met Tom van der Zandt (info@boschveldambachtcentrum.nl)

 • 3D-view nieuw ontwerp BAC-gebouw

  3D-view nieuw ontwerp BAC-gebouw

 • Plattegrond

  Plattegrond

 • Technische tekening

  Technische tekening

 • Voorgevel materialisatie 1

  Voorgevel materialisatie 1

 • Voorgevel materialisatie 2

  Voorgevel materialisatie 2