Vanaf het begin van mijn meubelmakerij heb ik graag met gebruikt hout gewerkt.

Dat wil zeggen: ik heb bijvoorbeeld oude eiken plafondbalken gezaagd tot planken en daarvan een nieuw tafelblad gemaakt. Door flink te schaven ziet het hout eruit als nieuw!

Nu komt voor mij een nieuwe stap in hergebruik eraan.

Ik ben namelijk sinds vorig jaar in mijn vrije tijd vrijwilliger bij Stichting Stadshout Den Bosch. De stichting wil bomen die in Den Bosch gekapt moeten worden, een tweede leven geven. Dat wil zeggen: de stadsbomen redden voor de houtversnipperaar door ze met een stel vrijwillers in de eigen stad tot planken te zagen en aan te bieden als stadshout.

Inmiddels hebben we een flink aantal stammen verzaagd en op de voormalige Stadskwekerij achter het Jeroen Bosch Ziekenhuis te drogen gelegd.

Zie ook https://www.facebook.com/StadshoutDenBosch

Voor mij is het geweldig leuk en leerzaam om bij de boom te beginnen en niet pas bij de plank. Ik leer ook boomsoorten kennen die niet zo gangbaar zijn in de meubelmakerij, maar wel erg mooi hout opleveren.

Zie hier foto’s van wilgen en populierenhout met prachtige tekeningen.Wilgenhout heeft heel warme roze en oranje tinten.

Als meubelmaker ga ik zeker in de toekomst hout bij Stadshout Den Bosch inkopen. Omdat het zo mooi is; omdat het lokaal is en niet van ver hoeft te worden; en omdat de stichting inkomsten nodig heeft om haar werk te kunnen doen.

Begin komend jaar zijn de planken die ik op het oog heb, waarschijnlijk droog genoeg om er meubels van te maken. Ik verheug me nu al op de eerste opdracht die ik voor een klant kan uitvoeren met – laten we zeggen – lokaal wilgenhout!

Contactgevens:

meubelmaker Cirkel Hout

Anja Klimmer

06- 24195852

info@cirkelhout.nl

http://www.cirkelhout.nl

  • Van hout uit eigen stad – Cirkel Hout
  • Van hout uit eigen stad – Cirkel Hout
  • Van hout uit eigen stad – Cirkel Hout
  • Van hout uit eigen stad – Cirkel Hout