Een oogje op tassen

 

Afgelopen donderdag (17 september) ben ik in mijn atelier gestart met het maken van tassen voor de Verkadefabriek met vrouwen uit de wijk Boschveld. De groep vrouwen komt in zijn geheel uit de naaimeetup in de Copernikkel, het dienstencentrum van de wijk, waar de vrouwen onder andere kleding repareren en ontwerpen. Ze zijn enthousiast en leren graag. We maken de tassen van de oude geveldoeken van de Verkadefabriek, die deze later te koop zal aanbieden.

Ook deze opdracht sluit weer naadloos aan bij het concept van “Tas met een boodschap”. Het is een op-en-top lokaal product waarbij van afval een mooi en bruikbaar product gemaakt wordt, samen met mensen uit de wijk. En ze zijn alleen te koop in Den Bosch, in de Verkadefabriek.

Daarnaast word ik steeds vaker gevraagd mijn werk te exposeren op symposia over duurzame producten, onder andere in Washington en Parijs. Helaas kon ik niet bij de opening zijn van Atelier Neerlandais zijn, maar ik ontving van hen wel deze prachtige foto’s  van mijn tas die hier als blikvanger mocht hangen., waarvoor mijn dank.

(Foto’s ‘oogtas’ met dank aan: Des Harris Atelier Néerlandais)

  • Een oogje op tassen
  • Een oogje op tassen
  • Een oogje op tassen
  • Een oogje op tassen