Black and Blond – Verdieping Drie – Sanne

Ik weet niet of het anderen ook is opgevallen maar ik kom steeds meer informatie tegen over de enorme schade die de textielindustrie toebrengt aan het milieu. In deze feestelijke maand waarin ook de uitverkoop begint worden we met zijn allen enorm verleid om mooie, fijne spulletjes te kopen, maar hebben we dat allemaal wel nodig??

Ikzelf merk dat ik steeds meer behoefte heb aan minder spullen, maar dan van een betere kwaliteit. Waar ik een paar jaar geleden nog zonder schroom mijn kleding bij de grote “fast-fashion” ketens kocht voel ik me daar nu toch echt minder goed bij.

Al jaren houd ik samen met Bernadette en Nele onder de naam “Black and Blond” een tweejaarlijkse verkoop van kleding en accessoires van onszelf, uit theater/dans en filmproducties en van een paar vriendinnen. Voor kleine prijsjes is er dan allerlei nog hele goede kleding te vinden. Binnenkort doen we dit voor het laatst (houd de facebookpagina in de gaten!!).

Ongemerkt werk ik dus ook al een tijdje mee aan de zogenoemde “circulaire economie”…. Een onderwerp waar we bij het Boschveld Ambacht Centrum vaak over spreken.

Ik vind het best lastig om te bedenken hoe nu verder te gaan en wat we moeten doen met de kleding die we overhouden. Veel zal richting kringloopbedrijven gaan, maar hoe weet ik of zij het uiteindelijk niet ook dumpen? Echt goede kleding zal ik zeker naar andere initiatieven brengen zoals Carma in de Vughterstraat en de Copernikkel in Boschveld.

Ondertussen heb ik mezelf voorgenomen om beter en minder te kopen en meer te maken en te repareren in de hoop dat ik daarmee een klein beetje verschil kan maken.

Ik hoop jullie te zien bij onze laatste Black and Blond  verkoop!!

Fijne Dagen!

  • Black and Blond – Verdieping Drie – Sanne
  • Black and Blond – Verdieping Drie – Sanne